ADDRESS

Ameland 23
1967 EB Heemskerk

PHONE

06-46623093

Zwangersreflexologie

Wat is Zwangerschapsreflexologie? Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de voetreflexologie. Het doel van de behandeling is, ontspanning en klachtenvermindering. Vaak worden de volgende klachten succesvol behandeld. Vermoeidheid, moeilijk/onrustig slapen, misselijkheid, blaasontsteking, rugpijn, bekkeninstabiliteit, maagzuur, stemmingswisselingen, hoge bloeddruk, vocht vasthouden, darmproblemen/obstipatie. Gedurende de hele zwangerschapsperiode werken de behandelingen ondersteunend. Zeker ook tijdens de laatste periode van de zwangerschap. Dit omdat de behandelingen rustgevend werken en ook gericht zijn ter voorbereiding op de bevalling.

Stuitligging
Als je kindje in week 33/34 nog in een stuitligging ligt, dan kunnen wij het samen, tijdens een zwangerschapsreflexbehandeling, uitnodigen zich om te draaien. Uit onderzoek is gebleken dat dit de eventuele uitwendige draaiing door de verloskundige/gynaecoloog 20% succesvoller maakt, waardoor een natuurlijke bevalling een stuk makkelijker kan verlopen.

Natuurlijke bevalling? Aan het eind van de zwangerschap, als je lichaam en je kindje er klaar voor zijn, kan zwangerschapsreflexologie (in overleg met de verloskundige of gynaecoloog) net het laatste zetje zijn om een natuurlijke bevalling in gang te zetten.

Ondersteuning tijdens de kraamperiode Tijdens de kraamtijd kan zwangerschapsreflexologie ook jou ondersteuning bieden bij het herstel en wellicht het bevorderen van het opgang komen van de borstvoeding.

Reguliere geneeskunde             
Zwangerschapsreflexologie is een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde en werkt daarom ondersteunend. Voetreflex mag nooit de behandelingen van een verloskundige of gynaecoloog vervangen. Ik werk daarom graag samen met jou verloskundige e/of gynaecologen.