ADDRESS

Ameland 23
1967 EB Heemskerk

PHONE

06-46623093

Manuele Lymfe Drainage

Deze werkvorm valt onder de natuurgerichte principes drainage en voeding.

Lymfe is een kleurloze vloeistof die vrijwel overal in het lichaam te vinden is. Vanuit de weefsels verzamelt het zich in steeds groter wordende lymfebanen, die uiteindelijk uitmonden in het bloedvatenstelsel. Lymfe zorgt voor het afvoeren van de afvalstoffen die niet door het bloed kunnen worden meegenomen.

In onze Westerse maatschappij is de belasting op het lymfestelsel groot. Onder andere een gebrek aan beweging, stress en ongezonde voeding kunnen zorgen voor een ophoping van afvalstoffen. Dit kan zich onder andere uiten in vermoeidheid of infecties, hoofdpijn en/of migraine, opgezette en/of pijnlijke benen, huidproblemen en bepaalde aandoeningen van reumatische aard.

Tijdens Manuele Lymfe Drainage wordt de afvoer van lymfe bevorderd. Dit resulteert in een verbetering van de celstofwisseling. Manuele Lymfe Drainage kan daarom voor verschillende doeleinden worden ingezet. De behandeling ondersteunt bijvoorbeeld het ontgiften van het lichaam na het gebruik van medicatie, infecties en/of ontstekingen en verstopping van bijholtes. Daarnaast kan Manuele Lymfe Drainage ingezet worden bij chronische vermoeidheidsklachten, chronische verkoudheid of preventief om de weerstand te verhogen.

In mijn massagepraktijk maak ik gebruik van de therapie van Dr. Vodder. Deze methode is toepasbaar op zwellingen, verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijn en spierletsels, dystrofie, reuma, slijtage, klachten aan het zenuwstelsel, klachten als gevolg van stress, keel-, neus- en ooraandoeningen, huidproblemen, circulatiestoornissen en orgaanklachten.

Manuele Lymfe