ADDRESS

Ameland 23
1967 EB Heemskerk

PHONE

06-46623093

Therapeutische begeleiding

Binnen het traject is therapeutische begeleiding essentieel.

Ik maak tijdens mijn behandelingen vooral gebruik van EFT, haptonomische technieken en essentiële oliën. Het doel is om u handvaten te geven waardoor u in staat wordt het zelfherstellend vermogen van uw lichaam aan te spreken en te gebruiken. Belangrijk vind ik om je te helpen bij het begrijpen waarom je lichaam zo reageert.

uit balans > inzichten > in balans

Cure to Balance

EFT
EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring van het lichamelijke energiesysteem wat een emotionele blokkade in het lichaam oplevert. Binnen EFT gaat men er vanuit dat negatieve emoties ontstaan in verschillende fases:

  1. Men heeft een negatieve ervaring
  2. Het lichamelijk energiesysteem raakt verstoord
  3. Het verstoorde lichamelijk energiesysteem zorgt voor negatieve emoties

Haptonomie
Tijdens mijn behandeling maak ik gebruik van haptonomische technieken die voortkomen uit de haptonomie. Deze technieken gaan in op de ontwikkeling van het gevoel en het gevoelsleven. Gevoelens worden opgeslagen in het lichaam. Heftige gebeurtenissen kunnen dan ook negatieve effecten op uw lijf hebben. U kunt bijvoorbeeld letterlijk  ‘ergens mee in de maag zitten’. Tijdens mijn behandelingen zal ik ingaan op het gevoelsleven om er achter te komen of dit van invloed is op lichamelijke klachten die tijdens de intake naar voren zijn gekomen.

Essentiële Oliën
In mijn praktijk werk ik met de essentiële oliën van Young Living. Deze etherische oliën worden gedistilleerd uit bloemen, struiken, bomen, wortels en zaden en zijn 100 tot 10.000 keer meer geconcentreerd dan de oorspronkelijke plant. Ik gebruik de oliën om op een natuurlijk manier ondersteuning te bieden bij mijn behandelingen. In tegenstelling tot veel medicamenten worden er bijna geen negatieve bijwerkingen aan de oliën toegekend, mede doordat ze dermate puur zijn, biologisch verbouwd worden en geen additieven bevatten.