ADDRESS

Ameland 23
1967 EB Heemskerk

PHONE

06-46623093

Natuurgerichte principes

Door te werken aan de hand van vijf natuurgerichte principes worden alle aspecten van je lichaam meegenomen.Sommige werkvormen die ik gebruik kunnen worden onderverdeeld bij meerdere principes. Daarvoor geldt dat een principe niet kan functioneren wanneer het voorgaande principe niet optimaal is.

o Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie, dit wordt dan ook gezien als de basis van ons lichaam. Bij een laag energieniveau of een geblokkeerde energiedoorstroming ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie waardoor compartimenten van het lichaam ontregeld kunnen raken. Zonder energie kunnen de overige vier principes niet functioneren en kan er geen genezing plaatsvinden.

o Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht in het lichaam komt tot stand door middel van het zenuwstelsel, wat zorgt voor communicatie tussen uw hersenen en de rest van uw lichaam. Wanneer dit niet goed functioneert zullen signalen zowel vanuit de hersenen als de lichaamsdelen niet duidelijk worden doorgeven.

o Drainage

Lichaam en geest worden regelmatig belast met gifstoffen zoals slechte stoffen in voeding en stress. Uw lichaam moet draineren om deze gifstoffen af te kunnen voeren. Verschillende redenen kunnen ervoor zorgen dat drainage niet goed meer werkt. Uw lichaam kan dan geen gezonde voedingsstoffen meer opnemen en emotionele ballast verwerken. Dit kan het genezingsproces vertragen.

o Voeding

Goede voeding op fysiek en mentaal gebied is nodig om het lichaam optimaal te laten functioneren. Niet elke fysieke voeding is voedzaam voor uw lichaam, van nature is niet ieder lichaam even verdraagzaam met bepaalde voeding. Daarom wordt bij elke klacht bekeken of uw lichaam de juiste voeding tot zich krijgt. Daarnaast is de geestelijke voeding belangrijk voor het functioneren van uw lichaam. De invloed van negatieve gevoelens wordt vaak onderschat.

o Psyche

Het is belangrijk om naast de fysieke toestand, ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Bewust omgaan met belemmerende emoties en gedragspatronen kunnen het genezingsproces op een positieve manier beïnvloeden.